Motordrivna segelbåtar

Senaste motorseglare

Danmark
Finsailer 29År 1973Pris: 154 000 kr
Danmark
Tunakrysser Ketch 35 fod (1974) - Motorsejler, kanalbåd, husbåd, tiny house - renoveret i 2020År 1974Pris: 381 100 kr
Danmark
Coronet Elvstrøm 38 MK2 motorsejlerÅr 1985Pris: 435 500 kr
Danmark
LM 30 - MOTORSEJLERÅr 1983Pris: 350 000 kr

Är du en segel- och motorentusiast?

Det finns flera goda skäl att köpa en motorsegelbåt. En motorseglare är en typ av båt som kombinerar egenskaperna hos en motorbåt och en segelbåt. Den är utrustad med både motor och segel, vilket gör att seglaren kan använda både motor- och segelkraft beroende på väder och preferenser.

Genom att använda en professionell båtmäklare som YachtBroker får du expertis, råd och hjälp genom hela processen när du letar efter en motoryacht. Vi kan hjälpa dig att göra köpupplevelsen smidigare och se till att du får den bästa båten för dina behov.

6 goda skäl att köpa en segelbåt med motor

Flexibilitet och mångsidighet:

En motorseglare ger dig det bästa av två världar. Du kan segla med segel, vilket gör att du kan njuta av tystnaden och spara bränsle när vädret tillåter. Samtidigt har du en motor som kan användas för att ge extra kraft och assistans i lugna vädersituationer eller när du är på väg in i hamnen.

Längre räckvidd:

Med en motorsegelbåt kan du segla längre sträckor än med en vanlig segelbåt. Motorn ger dig extra kraft och stabilitet, vilket kan vara användbart om du vill utforska avlägsna destinationer eller korsa öppet hav.

Komfort och bekvämlighet:

Motoriserade segelbåtar är vanligtvis utformade med komfort och bekvämlighet i åtanke. De har ofta större hyttutrymme, sovplatser, toaletter, kök och sittplatser, vilket gör det bekvämare att tillbringa längre tid ombord.

Enkel hantering:

Även om en motorsegelbåt har segel är den i allmänhet lättare att hantera än en vanlig segelbåt. Motorn kan användas för att manövrera båten i hamnar och trånga farvatten, vilket ger dig bättre kontroll och säkerhet.

Ökad säkerhet:

Motorn på en motorsegelbåt kan vara en extra säkerhetsåtgärd, särskilt vid nödsituationer som strömavbrott eller problem med seglen. Du har alltid en reservplan för att komma hem säkert.

Lägre kostnader:

Även om en motorsegelbåt fortfarande kräver bränsle och motorunderhåll, kan den vara mer ekonomisk jämfört med att äga både en segelbåt och en separat motorbåt. Du kan spara pengar genom att ha en kombinerad lösning.

Det är viktigt att notera att ägandet av en motorbåt fortfarande innebär kostnader som inköpspris, bränsle, underhåll, försäkring och eventuella hamnavgifter. Det är därför viktigt att ta hänsyn till dessa faktorer när man överväger att köpa en motordriven yacht.

Populära märken av motorbåtar

Beneteau: Beneteau är en erkänd fransk båttillverkare som tillverkar motorseglare i olika storlekar och modeller. De är kända för att kombinera snygg design, prestanda och komfort ombord.

Jeanneau: Jeanneau är en annan välkänd fransk båttillverkare som erbjuder ett brett utbud av motorbåtar. Deras båtar är populära för sin kvalitet, innovation och mångsidighet.

Bavaria: Bavaria är en tysk båttillverkare som också tillverkar motoriserade segelbåtar. Deras båtar är kända för sin tillförlitlighet, kvalitet och rymliga interiörer.

Hanse: Hanse är en tysk båttillverkare som erbjuder motoriserade segelbåtar med modern design och bra prestanda. Deras båtar är populära för sina rymliga hytter och innovativa funktioner.

Nauticat: Nauticat är en finsk båttillverkare som specialiserar sig på motorseglare. Deras båtar är kända för sin soliditet, komfort ombord och förmåga att klara av olika väderförhållanden.

Fleming: Fleming Yachts är en tillverkare av lyxiga motorjakter. Deras båtar är kända för sitt hantverk, komfort och prestanda.

Selene: Selene Trawlers specialiserar sig på tillverkning av motorbåtar av typen trawler. Deras båtar är konstruerade för långdistanssegling och bränsleeffektivitet.

Detta är bara några av de populäraste märkena av motorbåtar, och det finns många andra tillverkare där ute. Det är viktigt att undersöka olika märken, modeller och deras specifikationer för att hitta rätt motorbåt som passar dina behov och preferenser.

FAQ

Få svar på de vanligaste frågorna om motorbåtar.

YachtMäklare

YB Nätverk ApS

CVR: 29936013

E-mailmail@yachtbroker.dk
Telefonnummer+45 2713 4444
AdressFrederiksø 3A, 5700 Svendborg
YachtBroker är Skandinaviens största kedja av professionella båtmäklare och hjälper varje år hundratals nöjda kunder att köpa och sälja båtar.